Babyudstyr?!

Når man skal have en lille baby for førstegang, så er der en hel del udstyr man skal have fat i! Eller er der? Hvad er MUST have og hvad er nice to have? Jeg er studerende, så vi har ikke nær så mange penge til udstyr, som vi kunne have haft, hvis jeg havde et arbejde. Men det kan sagtens lade sig gære alligevel! De fleste af os har jo også bedsteforældre som gerne giver en barselsgave 😜 Men det er en rigtig god ide st snakke om hvad man gerne vil have, for at undgå at få dobbelt, eller at få noget der ender med bare at stå og fylde.
Jeg har forsøgt at lave en liste over de ting jeg mener er nødvendige, og hvad jeg mener kan vente lidt. 


Must have’s! 

BARNEVOGN
En barnevogn er RIGTIG rar at have købt inden man har født! Det er lidt nemmere at komme ud af døren, når man kan putte sin lille baby i barnevognen. Men jeg tror ikke jeg behøver at argumentere ret meget for den her del! Det der kan være svært her, er at vælge HVAD for en barnevogn man gerne vil have! Det er mega svært at forudse hvilket behov man har. Vi kører ofte i bil, derfor valgte vi bevidst, at den ikke skulle være i fuld længde, da den skulle fylde så lidt som muligt. Mit bedste svar her er, at tage ud i en forretning som forhandler barnevogne, og spørge om de forskellige mærker og funktioner. Ofte finder man et behov man ikke havde forventet at have. 


EN SENG

din baby sover faktisk ret meget i starten! Så selvfølgelig skal der også en seng til! Igen er der vildt mange valgmuligheder! Bedside, tremmeseng, slyngevugge, Leander vugge, liften fra barnevognen og sikkert en masse flere jeg ikke kender til! Man kan desværre ikke vide på forhånd, om ens baby kan lide at blive svøbt. Hvis de ikke kan lide at blive svøbt, er de med stor sandsynlighed heller ikke fan af slyngevuggen. Hvis du køber den fra sneglehuset.dk, får du 100% fald-i-søvn-garanti, og penge tilbage efter 14 dage hvis ikke den virker for jer. 
Jeg ville personligt ikke anbefale en bedside - for mig gav det for meget uro om natten, at han lå lige ved siden af. Vores madras var heller ikke helt op ad madrassen i bedside’en, derfor følte jeg også den ikke var sikker for ham at ligge i uden en babynest. Set i bakspejlet ville jeg ønske vi have vænnet ham til tremmesengen noget før. Han er allerede snart for lang til slyngevuggen, og så har vi kun tremmesengen tilbage. Han kan fint sove i den, men det er stadig meget nyt for ham, så det er ikke så tit han tager så lange lure ad gangen i den. 

SENGELINNED
Med en seng følger selvfølgelig lagen, dynebetræk og dyner! Jep - dyner i flertal! Den lille ballademager kan tisse igennem selv den mest gennemtjekkede og tilsyneladende tætteste ble, så mens der er en dyne til vask, så hav lige et par ektra klar!


PUSLETASKE
Når baby er to dage gammel, skal man ind på sygehuset igen, for at få taget hælprøve - hvis man bliver på Barselshotellet de to døgn man har ret til, så ordnes det inden man tager hjem (har jeg hørt). Her synes jeg virkelig det var rart at have en taske med skifte”grej” til Nohr, og lidt energibarer til mor og far😉 Men uanset hvad, så er det altså mest dejligt at have en taske som kun bliver brugt til bleer, vådservietter, gylpeklud, ekstra tøj og hvad man eller føler man har brug for. Ellers er der bare større risiko for at glemme sådan noget, når man skal ud af døren - og dét er virkelig surt! De fleste barnevogne har en pusletaske som følger med. Jeg har nydt godt af at have en taske man kan proppe en masse ned i her i starten, men nu har vi købt en Cama Copenhagen, som har indbygget puslemåtte, men rum ved siden af til opbevaring, som jeg synes er mere passende nu. 

TØJ 
ja tro det eller ej, men så er tøj faktisk også ret vigtigt! 🙃 Du kan ikke vide på forhånd om du får en str. 50 eller 56 baby. Du KAN ikke forudse det... så køb mest str. 56, for det kommer du helt sikkert til at bruge! Str. 50 kan være mere tvivlsomt. Og du har rigeligt med tid til at få købt noget mere, hvis det er den størrelse du skal bruge. Hvis du ikke orker at gå uden for døren, så er nethandel jo slet ikke dårligt! Hvis du køber fra h&m og du tørretumbler tøjet, så køb det en størrelse større end du forventer. Det har jeg selv bittert erfaret... men ellers vil jeg altså anbefale en masse genbrug! For tøjer bliver ikke brugt ret meget, så ofte kan man finde en masse nyt på reshopper! 

BADEKAR
Selvom du ikke skal bruge et badekar den første uges tid, mens navlesnoren stasig sidder fast, så er det virkelig dejligt at have det klar, til når den falder af! Når navlesnoren falder af, har man gået i næsten en uge i en stank af en blanding af rådden kød, og en alt for gammel ost! Så tro mig! Et badekar der står klar til at smide den lille i, er mere end bare nice to have! AUTOSTOL
Hvis i har en bil, så SKAL i have fat i en autostol! Har i ikke en bil, kan i leje en i f.eks. Babysam eller ønskebørn, til turen hjem fra sygehuset, hvis i skal med taxa. Herhjemme er vi ret glade for Cybex! Vi ville have isofix, for det første fordi det er langt mere sikker og for det andet fordi det også bare er meget nemmere! Men vi har en gammel amerikanerbil fra ‘72, som selvfølgelig ikke har isofix. Derfor ville vi også have, at isofix-basen kunne sættes fast med sele. Og det har Cybex en udgave som kan. Men igen vil jeg anbefale at tage i en forretning som forhandler autostole, for at høre mere om sikkerhed og for at finde ud af hvilket behov man har. 

PUSLEBORD
Den lille skal selvfølgelig også skiftes - starten også om natten. Så gør dig selv en tjeneste at have et sted du kan stå i en orde flig højde og skifte din baby!
Jeg har bordet på billedet oppe i toppen, fordi der var plads til tøj og bleer og den slags i skuffen. Men har man andre steder det kan være kan man også have et væghængt, som ikke fylder på meget.

Nice to have’s

LEGETØJ
I starten skal der selvfølgelig en masse øjenkontakt til og en masse nærvær! Men din baby har også rigtig godt af at blive stimuleret med farver og former. Hvis du ikke er så vild med stærke pangfarver, så er støvede pastelfarver altså også helt okay! Jeg tror ikke der er nogle undersøgelser som viser at det ene er bedre end det andet. Jeg er selv ret vild med farver, og bilder mig selv ind, at et understimulerer barn kan blive sensitivt - men hvad ved jeg! Det hele handler jo bare om hvad man selv synes og mener! Og fordi jeg mener et, betyder det ikke, at jeg ikke kan respektere noget andet. Men bamser og bideringe til de små gummer er altid et hit! Og legetæpper med ting der hænger over hovedet er også genialt til øje-hånd-koordinationen! 
Bobles er også mega genialt! Den person der har opfundet de skumdyr er dæleme heldig! For de er altså også ret dyre. Så det er genialt at ønske sig i dåbsgave, barselsgave osv. Desuden så får man nogle gratis udgaver når man deltager i barselsbreak eller bobles tumletid! 

SUTTER
Egentlig ville jeg have kommet denne under need to have, fordi den er en genial redning i rigtig mange situationer! Når babserne bare ikke kan klare mere, så er sutten altså helt okay! Og giv endelig sutten når baby er et par dage gammel. Vi gav den først efter næsten 2 uger, for jeg turde ikke give ham den. Man får bare kastet i hovedet at man skal vente indtil amning kører! Så må man så selv vurdere hvad det vil sige at “amning kører”. Nogle mener det forstyrre deres sutteteknik. Men de giver altså sutter til for tidligt fødte, og de kan fint amme! Så tøv ikke for længe, for de kan godt komme dertil, hvis de slet ikke vil have den! Og så er det for sent... For os var det meget tæt på! Men fordi, jeg kommer sutter under denne overskrift, er fordi der også er nogle der ikke ønsker sut til deres barn.


BÆRESELE/VIKLE
Igen er det her en smagssag. For mig var en bæresele/vikle slet ikke nødvendig den første måned i hvert fald! Måske længere. Desuden var viklen ALT for avanceret for mig! Måske også derfor jeg ikke føler jeg havde brug for noget i denne stil i starten.
Viklen er genial, fordi man virkelig kan mærke sit barn og dets vejrtrækning, samtidig giver det barnet en følelse af at være i mors mave igen. Men frygt ikke! Hvis du også synes at det er ALT for besværligt at binde viklen hele tiden, så findes der bæreseler som også er ergonomiske og langt nemmere at benytte, og har mange af de samme fordele som viklen har. Vi har bæreselen på billedet, som vi har fået i gave! Og den er fantastisk!

TRYK OG GLAD
En lille nyfødts tarme er ikke altid helt udviklet. Dette kan give anledning til ond i maven. Det kan også være jeres barn døjer med at sove, eller ofte er forkølet? Uanset hvad, så er Katrine Birks bøger om zoneterapi og akkupressur rigtige rare at have lige ved hånden! Vi købte hendes bog Tryk og Glad, men hun har lavet et par stykker mere, som vi også ønsker os! Faktisk har jeg lige set på hendes instagram, at hun snart udgiver en fjerde bog! HURRA! Hvis du søger på hendes navn på facebook og Instagram, så kommer hun helt sikkert frem!
BABYALRMER
For mit vedkommende skal babyalarmer stå herunder. Vi købte først babyalarmer efter 3-4 måneder - det var så også liiige sent nok. Men min pointe er, at man ikke behøver dem fra dag ét. Baby taber altid lidt af sin fødselsvægt, og først når de er oppe over den igen, må de sove udenfor. Vi bor desuden i lejlighed - heldigvis med en altan! Så her kunne jeg bare have vinduet åbent, når han sov ude, så kunne jeg høre ham på den måde. Det var først da der blev koldere i vejret, at det var for koldt at have vinduet åbent i 2-3 timer! Men da vi så begyndte at mødes i mødregruppen, så manglede jeg den ret meget. Når vi går over til den vi skal være hos, falder han ofte i søvn, og de havde jo ikke lige samme forhold som jeg har hjemme, så derfor kunne jeg godt have brugt dem lidt før. 
Vi købte dem på billedet her, som virker ret fint. Her ved jeg faktisk ikke ret meget. Dog ved jeg, at Neonate også laver nogle rigtig gode alarmer. Så længe man kan skrue op og ned for lyd sensitiviteten på babydelen tror jeg man er ret sikker. Men man har jo også forskellige behov. Man kan vist også downloade en app på sin telefon - dog kræver det at man hr to devices derhjemme. Puha! Det var et af de længere indlæg! Og jeg kunne sagtens blive ved! Hvis du har brug for hjælp eller et godt råd, så kan det være jeg kan hjælpe. 

Kommentarer

Populære indlæg